Team

Swingsation is een hecht team van mensen die elkaar hebben gevonden door hun liefde voor de dans. Wij proberen een warme dansnest te maken voor iedereen die zich inschrijft in onze dansschool. Voor zij die hun eerste danspasjes op de dansvloer willen wagen tot de ervaren dansers die aan hun techniek willen schaven.

Chris Smets

Chris werd meteen aangetrokken door de speelsheid van Swing Jazz en Lindy Hop. Wanneer hij de muziek hoort, kan hij onmogelijk blijven stilzitten. Hij houdt van de variaties van de figuren en de vrijheid die lindy hop brengt. Op een feestje is Chris het gelukkigst, daarom legt hij graag in zijn lessen de nadruk op connectie met de danspartner. Hij wilt graag blijven bijleren en hoopt anderen te inspireren om hetzelfde te doen. En het tofste van al? Hij doet dit samen met een fantastisch team!

Erik Deklerck

In 2017 startte de passie voor Lindy Hop tijdens een bezoek aan een retro dansfeest. Alles begon met een weekendcursus en mondde al snel uit in workshops, lessen en dansen op feestjes. Tijdens een van de talloze dansfeestjes kwam hij in contact met Chris (SwingSation) en is hij begonnen met wekelijks les te volgen bij SwingSation. Het was ook hier dat hij zijn danspartner Steffi leerde kennen en ze samen workshops zijn gaan volgen in binnen- en buitenland. Plots kwam de mogelijkheid om ook les te gaan geven en samen met Steffi begon een mooi avontuur. De passie voor dansen en muziek is iets waar Erik dagdagelijks mee bezig is, ook als dj (Dj Duo : Kings Of Swing). Als teacher hecht hij veel belang aan techniek, ritme en de nodige vrijheid voor improvisatie.

Steffi Sassenus

In 2015 ondekte Steffi lindy hop en had ze direct de dans-microbe te pakken. De energieke dansscène liet een hele nieuwe wereld voor haar opengaan. Na lessen te hebben gevolgd in verschillende dansscholen vond ze haar thuis in Swingsation. Samen met Erik Deklerck schuimde ze de beste socials en workshops af van het land en ver daarbuiten, waardoor haar liefde voor deze dans steeds verder groeide. Haar enthousiasme en haar energieke persoonlijkheid maken haar een geanimeerde lesgever om les van te krijgen. Als lesgever vindt ze het technisch verhaal heel belangrijk. Maar wat ze ook graag wil doorgeven, is de liefde voor de dansscene en de goesting om je gewoon goed uit te leven op de dansvloer.

Silvia Hidalgo Martinez

Silvia is afkomstig uit Spanje en is altijd gepassioneerd geweest door dans. Ze danst al van jongs af aan verschillende solo dansen: ballet, latin, funk, Spaanse dans, …
Op een dag, tijdens een wandeling in de straten van Barcelona, zag ze een groep mensen Lindy Hop dansen en viel ze als een blok voor de bewegingen en de muziek.
Na haar verhuis naar Antwerpen in 2016 ging ze op zoek naar Lindy Hop lessen in de buurt en kwam ze bij SwingSation terecht.
In 2020 besloot ze om haar passie verder te delen en zelf les te gaan geven, die ze samen met Tim geeft in Lier.

Tim Van den Broeck

Tim is al sinds zijn jeugd passioneel met muziek bezig. In 2016 ruilde hij zijn gitaren in voor Lindy Hop en jazzmuziek. Wat starte als een hobby, mondde al snel uit in het volgen van verschillende lessenreeksen en tientallen workshops in het buitenland.

Hij geeft samen met Silvia les in Lier, waarin ze zich vooral focussen op muziek, ritme, techniek en plezier. Tijdens de lessen deelt hij ook zijn liefde voor de geschiedenis van de dans en de muziek.
Naast lesgeven is Tim ook actief in het organiseren van feestjes met de Antwerp Lindy Hoppers.

Fiona Gilis

In 2015 kwam Fiona in aanraking met Lindy Hop door een initiatieles. Als kind danste ze klassiek ballet, waardoor de basis gelegd was. In 2016 startte ze met lessen in Gent en was meteen verkocht. De swingende muziek en sfeer werkte verslavend en workshops in binnen- en buitenland wakkerden dit enkel nog maar.
Haar missie is om zoveel mogelijk mensen warm te krijgen en de dansvloer te laten ontdekken.
Na een jaar met Chris les te hebben gegeven, maakt ze nu met Stijn de mensen enthousiast om Lindy Hop te ontdekken en hopelijk even gepassioneerd te raken. De belangrijkste aspecten vindt ze connectie, ritme en vooral veel plezier maken op de dansvloer.

Stijn De Boeck

Gesyncopeerde ritmes is wat deze man in beweging krijgt.  Als kind werd hij aangemoedigd om muziek te studeren, cello te spelen en in een koor te zingen. In zijn tienerjaren ontdekte hij jazz, funk en elektronische muziek. Hij maakte deel uit van een DJ collectief, vier vrienden verenigd door hun liefde voor de muziek en passie voor het ritme. Het zijn dezelfde oude dingen die hem in 2015 naar Lindy Hop trokken. Stijn raakte al snel betoverd door deze swingende dans, haar rijke geschiedenis en gastvrije gemeenschap. Vandaag de dag kun je hem zowel op de dansvloer als achter de draaitafels vinden als Dr. Swingenstein.

Leen de Kort

Leen danst al van kleins af aan, maar toen ze Lindy Hop ontdekte, ging er een hele nieuwe wereld open. Door haar talrijke reizen kwam ze met verschillende Swing gemeenschappen in contact en maakte ze kennis met talloze getalenteerde dansers.
Deze ervaringen hebben haar stijl van dansen sterk beïnvloed. Toen ze in Wenen woonde ontdekte ze Balboa en werd ze gepassioneerd door Collegiate Shag. Haar missie is om deze vreugdevolle snelle dans op de Belgische dansscène te brengen.

Jasper Lemoine

Toen Jasper op het trouwfeest van een bevriend koppel voor het eerst Lindy Hop zag, was hij meteen verkocht. De muziek was geweldig, het plezier spatte er af, en de energie was in de hele zaal te voelen. Dat wou hij ook kunnen! Vele jaren (en lessen) later geniet Jasper nog steeds van elke les, elke training, en elk feestje.
Ondertussen bleef hij zijn dans verrijken door ook Collegiate Shag, Blues, en Slowbal aan zijn arsenaal toe te voegen. Jasper wil graag het plezier van het dansen delen, ongeacht de stijl. Zolang iedereen er maar een glimlach van op het gezicht krijgt!