Team

Swingsation is een hecht team van mensen die elkaar hebben gevonden door hun liefde voor de dans. Wij proberen een warme dansnest te maken voor iedereen die zich inschrijft in onze dansschool. Voor zij die hun eerste danspasjes op de dansvloer willen wagen tot de ervaren dansers die aan hun techniek willen schaven.

Erik Deklerck

In 2017 startte de passie voor Lindy Hop tijdens een bezoek aan een retro dansfeest. Alles begon met een weekendcursus en mondde al snel uit in workshops, lessen en dansen op feestjes. Tijdens een van de talloze dansfeestjes kwam hij in contact met Chris (SwingSation) en is hij begonnen met wekelijks les te volgen bij SwingSation. Het was ook hier dat hij zijn danspartner Steffi leerde kennen en ze samen workshops zijn gaan volgen in binnen- en buitenland. Plots kwam de mogelijkheid om ook les te gaan geven en samen met Steffi begon een mooi avontuur. De passie voor dansen en muziek is iets waar Erik dagdagelijks mee bezig is, ook als dj (Dj Duo : Kings Of Swing). Als teacher hecht hij veel belang aan techniek, ritme en de nodige vrijheid voor improvisatie.

Steffi Sassenus

In 2015 ondekte Steffi lindy hop en had ze direct de dans-microbe te pakken. De energieke dansscène liet een hele nieuwe wereld voor haar opengaan. Na lessen te hebben gevolgd in verschillende dansscholen vond ze haar thuis in Swingsation. Samen met Erik Deklerck schuimde ze de beste socials en workshops af van het land en ver daarbuiten, waardoor haar liefde voor deze dans steeds verder groeide. Haar enthousiasme en haar energieke persoonlijkheid maken haar een geanimeerde lesgever om les van te krijgen. Als lesgever vindt ze het technisch verhaal heel belangrijk. Maar wat ze ook graag wil doorgeven, is de liefde voor de dansscene en de goesting om je gewoon goed uit te leven op de dansvloer.

Silvia Hidalgo Martinez

Silvia is afkomstig uit Spanje en is altijd gepassioneerd geweest door dans. Ze danst al van jongs af aan verschillende solo dansen: ballet, latin, funk, Spaanse dans, …
Op een dag, tijdens een wandeling in de straten van Barcelona, zag ze een groep mensen Lindy Hop dansen en viel ze als een blok voor de bewegingen en de muziek.
Na haar verhuis naar Antwerpen in 2016 ging ze op zoek naar Lindy Hop lessen in de buurt en kwam ze bij SwingSation terecht.
In 2020 besloot ze om haar passie verder te delen en zelf les te gaan geven, die ze samen met Tim geeft in Lier.

Tim Van den Broeck

Tim is al sinds zijn jeugd passioneel met muziek bezig. In 2016 ruilde hij zijn gitaren in voor Lindy Hop en jazzmuziek. Wat starte als een hobby, mondde al snel uit in het volgen van verschillende lessenreeksen en tientallen workshops in het buitenland.

Hij geeft samen met Silvia les in Lier, waarin ze zich vooral focussen op muziek, ritme, techniek en plezier. Tijdens de lessen deelt hij ook zijn liefde voor de geschiedenis van de dans en de muziek.
Naast lesgeven is Tim ook actief in het organiseren van feestjes met de Antwerp Lindy Hoppers.

Fiona Gilis

In 2015 kwam Fiona in aanraking met Lindy Hop door een initiatieles. Als kind danste ze klassiek ballet, waardoor de basis gelegd was. In 2016 startte ze met lessen in Gent en was meteen verkocht. De swingende muziek en sfeer werkte verslavend en workshops in binnen- en buitenland wakkerden dit enkel nog maar.
Haar missie is om zoveel mogelijk mensen warm te krijgen en de dansvloer te laten ontdekken.
Na een jaar met Chris les te hebben gegeven, maakt ze nu met Stijn de mensen enthousiast om Lindy Hop te ontdekken en hopelijk even gepassioneerd te raken. De belangrijkste aspecten vindt ze connectie, ritme en vooral veel plezier maken op de dansvloer.

Stijn De Boeck

Gesyncopeerde ritmes is wat deze man in beweging krijgt.  Als kind werd hij aangemoedigd om muziek te studeren, cello te spelen en in een koor te zingen. In zijn tienerjaren ontdekte hij jazz, funk en elektronische muziek. Hij maakte deel uit van een DJ collectief, vier vrienden verenigd door hun liefde voor de muziek en passie voor het ritme. Het zijn dezelfde oude dingen die hem in 2015 naar Lindy Hop trokken. Stijn raakte al snel betoverd door deze swingende dans, haar rijke geschiedenis en gastvrije gemeenschap. Vandaag de dag kun je hem zowel op de dansvloer als achter de draaitafels vinden als Dr. Swingenstein.